donderdag 5 augustus 2021

Themaprojecten: Aantrekkelijke omgeving

Themaprojecten: Aantrekkelijke omgeving

Jullie hebben in ons vorige bericht kunnen lezen welke projecten zijn uitgekozen voor het buurtbudget. We zullen nu voor ieder thema de uitvoerende projecten kort toelichten met een voorbeeldfoto. Als eerste is thema 1. Aantrekkelijke omgeving aan bod. Daarbij zijn de volgende 3 projecten uitgekozen:

  1. Behoud dierenweide in de wijk

Al een tijd leeft de dierenweide van Jasmin in ’t Vastenavondkamp. Hier genieten veel kinderen, maar ook ouders van. Kinderen leren omgaan met dieren in de vorm van aaien, voelen en voeren. Dit is tevens ook educatief, de kinderen komen meer te weten over de dieren. Daarnaast dient de dierenweide ook als ontmoetingsplek voor zowel jong als oud.


Dierenweide

  1. Schone wijk

Iedere wijk heeft last van zwerfafval, maar in Vastenavondkamp zien we vaker gedumpt afval. Daarom wordt er een campagne ‘Schone wijk’ opgericht waarbij er in verschillende talen gecommuniceerd wordt. Bij deze campagne draait het om bewustzijn creëren om de wijk schoon te houden en geen afval te dumpen. Daardoor worden de vrijwillige opruimploegen ook verlost van een heleboel rommel. Zij maken namelijk wekelijks de wijk schoon.
 

Schone wijk

  1. Uitleenservice tuingereedschap

Op een centraal gelegen plek in de wijk vindt de uitleenservice plaats. Alle bewoners van de wijk mogen hier gebruik van maken. Het gaat om gereedschap dat je niet dagelijks nodig hebt en daardoor ook niet hoeft aan te schaffen. Voorbeelden van gereedschap dat we mogelijk aan gaan bieden is een grasmaaimachine, heggenschaar, kruiwagen, snoeischaar, bezem etc.

Uitleenservice tuingereedschap