maandag 9 augustus 2021

Themaprojecten: Duurzaamheid

Themaprojecten: Duurzaamheid

Duurzaamheid is het tweede thema van het buurtbudget. Dit gaat een steeds grotere rol spelen. Venlo heeft haar eigen campagne ‘Morgen in Venlo’ en landelijke doelstellingen. Daarover kun je meer lezen op https://www.venlo.nl/duurzaamheid-en-energiebesparing en https://www.morgeninvenlo.nl/over-morgen-in-venlo/ Voor duurzaamheid zijn er 2 projecten binnen het buurtbudget gekozen:

  1. Insectenstrook Geresstraat

Het aanleggen van een insectenstrook op het grasveld achter de losse flat aan de Geresstraat. Middels infobordjes kunnen de inwoners zien wat er groeit en bloeit. Tevens staat er een duidelijk ‘maai me niet’ bord, waardoor het duidelijk is voor gemeentewerkers om deze strook niet te mogen maaien. De insectenstrook is ook educatief voor kinderen, omdat ze zo leren dat insecten belangrijk zijn voor bloemen en planten. Daarnaast kan de basisschool Mikado gebruik maken van de insectenstrook als lesmateriaal.

Insectenstrook

  1. Ga samen voor groen

Bij veel voortuinen in de wijk is er weinig groen te bekennen. Deze zijn helemaal betegeld, liggen vol met steentjes of liggen er verloren bij. Ga samen voor groen heeft het doel om de wijk aantrekkelijker en groener te maken. Meer groen is beter voor het klimaat, dus weg met de tegels en kom maar door met de plantjes! Samen met de buren wordt de omgeving minder stoffig gemaakt, de wijk wordt schoner en aantrekkelijker voor mens en dier!  

Ga samen voor groen